08 листопада 2016

Інструктаж з БЖД

Профілактика харчових отруєнь
Харчові отруєння — це тяжкі захворювання системи травлення й усього організму. Причиною їх виникнення є порушення правил гігієни — брудні руки, фрукти й овочі, уживання несвіжих харчових продуктів, отруйних грибів і рослин.

Симптоми: діарея (пронос), нудота, блювота, біль у животі, підвищення температури тіла, сильна остуда, загальна слабкість; ослаблення зору, розлади функцій язика та глотки, запаморочення, головний біль. Можливі випадки ураження центрів дихання та серцевої діяльності, що нерідко призводить до смерті людини.
Перша допомога
  1. Викличте «швидку допомогу", номер телефону 103
 2. До приїзду лікарів промийте шлунок
- для промивання шлунку закип’ятіть та остудіть 5–6 л води (а в разі тяжкого отруєння — 10–12 л); шлунок можна промивати простою теплою кип’яченою водою, але краще розчинити в ній речовини, які знезаражують шлунковий уміст і сприяють нейтралізації токсинів.

Немає коментарів:

Дописати коментар